Page content

Groene golf

Een groene golf is een verkeersregeling, die er voor zorgt dat verkeer op een weg met meerdere verkeerslichten kunnen doorrijden zonder dat zij hoeven te stoppen, dit omdat elk licht bij het passeren op groen staat.

De verkeerslichten in de groene golf zijn aan elkaar te gekoppeld en afgesteld op de gemiddelde rijsnelheid. Dit wordt niet alleen gedaan voor de het gemak van de automobilisten. Maar de groene golf wordt vooral gedaan voor de veiligheid. Automobilisten houden zich eerder aan de maximum snelheid wanneer ze weten dat alle verkeerslichten voor hen op groen zullen springen.

Ook kunnen groene golven de routekeuze van automobilisten veranderen, zodat bijvoorbeeld woonstraten rustiger worden. Stoppen voor rode lichten is nooit fijn, zeker wanneer je vaak na elkaar voor een rood licht moet stoppen. Ook de uitstoot van schadelijke stoffen neemt toe met het aantal stops van motorvoertuigen. Vaak wordt daarom de vraag gesteld waarom de lichten niet zo geregeld zijn dat  het verkeer op de hoofdweg perfect kan doorrijden. Indien een reeks lichten zo geregeld is dat een peloton voertuigen vanaf het tweede kruispunt groen heeft bij aankomst, spreken we van een groene golf.

Comment Section

0 reacties op “Groene golf

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën