Page content

Wat is een wegversmalling?

Een wegversmalling is een plaatselijke versmalling van de weg. Bij een wegversmalling waar maar één voertuig tegelijkertijd kan passeren, moet de wegbeheerder een keuze maken of hij de versmalling met of zonder verkeersborden regelt.

Een wegversmalling kan worden aangegeven met verkeersbord J17. Wanneer er geen verdere verkeersborden bij de wegversmalling staan en de versmalling niet duidelijk aan één zijde van de weg ligt. Dan is het gebruikelijk dat het eerste voertuig dat de versmalling nadert er als eerste door de versmalling heen mag.

Wanneer de versmalling van de weg duidelijk aan een kant van de weg geplaatst is dan betekend dat die kant voorrang moet verlenen aan het verkeer van de andere kant nadert.

Bij wegversmalling waarbij voorrangsregels zijn geplaatst zullen de bestuurders deze moeten gebruiken.

 • Blauw verkeersbord F6. Jij hebt voorrang op de andere bestuurders.
 • Rood verkeersbord F5. Jij moet voorrang verlenen aan andere bestuurders.

  Comment Section

  1 reactie op “Wat is een wegversmalling?


  Door H.Boxtart op 18 september 2019

  In de Zeegstraat in Overbetuwe zijn roodwitte paaltjes geplaatst aan beide zijden van de 60 km. Weg. Vanaf de paaltjes naar de weg toe zijn op 40 cm. Betonnen randen gelegd. In die betonnenrand is een rond gat dat duidelijk bedoeld is voor een paaltje maar die staat40 cm. Verder. Er staan geen waarschuwings borden Vooren weg versmalling. In het donker

  reed ik. Op de betonnen rand. Gevolg twee kapotte velgen en twee kapotte banden. VRAAG : is het correct dat er betonnen randen liggen naast deze paaltjes .Ik wil event.een foto sturen.

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën