Page content

Wat is een file?

File is een verzamelbegrip voor vastlopend verkeer. Verkeer dat langzaam rijd of stilstaat over een bepaalde afstand op de snelweg.

Files kunnen ontstaan door een te grote hoeveelheid verkeer. Vaak zijn files die ontstaan door een teveel aan verkeer structureel, als voorbeeld wegen die tijdens spitsuren iedere dag file vormen. Daarnaast zijn het vaak knooppunten of versmalling van wegen die zulke structurele files veroorzaken die komt omdat tijdens drukte het ritsen voor vertraging in het verkeer zorgt.

Files kunnen ook ontstaan door incidenten, denk niet alleen aan ongelukken maar ook werkzaamheden of slechtweer. Files veroorzaakt door ongelukken en werkzaamheden hebben vaak tot gevolg dat een aantal rijstroken is afgesloten wat zorgt voor doorstromingsproblemen. Ook door bijna ongelukken kunnen files ontstaan voertuigen die elkaar volgen kunnen door een het onverwachts remmen van het voorste voertuig steeds sterker moeten afremmen. Door het overmatige remmen daalt de snelheid, wat er voor zorgt dat voertuigen die aankomen rijden ook moet remmen.

Er zijn drie vormen van file;

  1. langzaam rijdend verkeer, verkeer dat over 2 km niet sneller rijdt dan 50 km/h.
  2. stilstaand verkeer, verkeer dat over 2km stilstaat of stapsvoet rijd.
  3. langzaam rijdend tot stilstaand verkeer, verkeer dat over grotere afstand langzaam rijdend verkeer is met enkele delen stilstaand verkeer.

Comment Section

1 reactie op “Wat is een file?


Door Je moeder op 29 januari 2021

why the fuck do people visit this website?????

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

  • Geen categorieën