Page content

Wat is een voorrangsweg?

Een voorrangsweg is een weg waarop bestuurders rijden die voorrang moeten krijgen van alle weggebruikers op alle kruisende wegen.

Voorrangswegen worden aangegeven met het bord voorrangsweg. Dit bord herken je aan de gele ruit met de witte randen er omheen. Bestuurders die een voorrangsweg naderen zien het bord staan dat ze voorrang moeten verlenen of dat ze moeten stoppen.

Voorrangsweg binnen en buiten de bebouwde kom.

 • Wanneer je binnen de bebouwde komt rijdt staat het voorrangsbord voor het kruispunt je mag in deze situatie 50km/u rijden
 • Wanneer je buiten de bebouwde komt rijdt staat het voorrangsbord na het kruispunt je mag in deze situatie 80km/u rijden.

Bestuurders die op een voorrangsweg rijden kunnen er niet zomaar vanuit gaan dat ze altijd voorrang krijgen. Je zult dus alle kruispunten die je oversteekt goed moeten controleren. Mensen kunnen altijd fouten maken. Ook moet je rekening houden met voorrangsvoertuigen die onder bepaalde voorwaarde wel voorrang hebben om bestuurders die op voorrangsweg rijden. Voetgangers bij voetgangersoversteekplaatsen hebben ook voorrang op bestuurders die op een voorrangsweg rijden.

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is een voorrangsweg?

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorie├źn heen:

  • Geen categorieën